Джон Барнс: Кейн май мисли, че е по-голям от Тотнъм


И. Ангелов

Джон Барнс: Кейн май мисли, че е по-голям от Тотнъм

Легендата на Англия Джон Барнс сподели разочарованието си от поведението на Хари Кейн, който наскоро намекна, че може да напусне Тотнъм. Барнс смята, че достойното поведение е нападателят да остане в клуба, който се нуждае от него, вместо да преследва слава на друго място, след като Кейн се спряга с голям трансфер в посока Манчестър Юнайтед.

"Малко е тъжно когато играчите кажат, че искат да напуснат защото клубът им не отговаря на амбициите им за трофеи. Аз си спомням когато Уейн Рууни каза това за Ман Юнайтед и му дадоха нов договор. Това е модерен феномен.

"Рууни беше първи когато сподели, че амбицията на клуба не отговаря на неговата лична. Фърги не беше особено доволен, но трябваше да му даде нов договор. Но феновете днес приемат това, което не ми харесва. Феновете трябва да разберат, че клубът е най-важното нещо, и ако играчите няма да са отдадени, освен когато печелиш, тогава не трябва да са там.

"Това, което Кейн трябва да каже, е 'Аз ще съм този, който ще остане и ще помогне на Тотнъм да спечели злато'. Както казваше Бил Шенкли 'ако не можеш да играеш за нас когато губим, не играй с нас когато печелим'. Ако си играч, ти вероятно си част от причината да губим. 

"Така че ако се мислиш за по-добър от съотборниците си, и обвиняваш съотборниците си за това, че не печелите, вместо да гледаш себе си, това е доста голям проблем за отбора. Това не е нещо добро за казване."

Смята се, че Кейн ще е обект на интерес за множество отбори ако попадне на трансферната листа на отбора на Тотнъм. Реал Мадрид и Барселона също се свързват с нападателя, освен Манчестър Юнайтед, който към момента изглежда фаворит за подписа на англичанина.

  Сподели
207