Крауч съжали, че напусна Ливърпул когато Воронин бил титуляр


И. Ангелов

Крауч съжали, че напусна Ливърпул когато Воронин бил титуляр

Бившият английски национал Питър Крауч сподели съжалението си от напускането на Ливърпул по-рано в кариерата си като играч. Крауч бе привлечен през 2005 г. за 7 милиона лири от Саутхемптън след периоди в Норич, Астън Вила, Портсмут и Куинс Парк Рейнджърс. В първите си 19 срещи той не вкара гол, но в първия си пълен сезон той помогна за спечелване на ФА Къп. След пристигането на Фернандо Торес през 2007 г. ролята на Крауч стана резервна и той напусна отново в посока Портсмут за 11 милиона.

"Едното нещо, което още ме гложди, е напускането ми през 2008 г. на Ливърпул. Рафа Бенитес беше щастлив да ми позволи да си тръгна, защото аз винаги щях да остана втори избор. Една от причините да отида в Портсмут беше защото Стивън Джерард и Фернандо Торес бяха страхотни партньори, но 18 месеца след това, когато видях Андрий Воронин и Давид Нгог да получават шансове, това ме накара да съжалявам, че напуснах.

"Не напускаш отбор като Ливърпул лесно."

Крауч има над 150 гола в 10 отбора, за които е играл, и 22 гола в 42 мача с Англия. Запитан да избере някои от най-добрите си попадения, той каза:

"Трудно е да избереш един. Ще избера три, но без определен ред. Първият най-важен гол за мен бе този, с който завърших хетрика си за Ливърпул срещу Арсенал през март, 2007 г. Техниката, движенията преди гола и вкарването пред "Копа" направиха всичко специално.

"Като емоция и адреналин, голът срещу Манчестър Сити, с който вкарах Тотнъм в Шампионска лига беше невероятен. Още си мисля за това до днес, виждам в ума си как публиката в гостуващия край полудява. 

"На последно място, но не по значение, ще избера и първия си гол за Англия, на "Анфийлд", срещу Уругвай, през март, 2006 г."

  Сподели
303