Невил отказал на два клуба от Висшата лига преди да поеме Валенсия


Н. Гавазов

Невил отказал на два клуба от Висшата лига преди да поеме Валенсия

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил заяви, че е отказал на два клуба от Висшата лига, преди да стане старши-треньор на Валенсия.

След като работи известно време като помощник на Рой Ходжсън в отбора на Англия, Невил реши да се пробва като независим треньор. Гари последва уговорките на своя бизнес партньор Питър Лим и тръгна към Испания.

Телевизионният експерт обаче се провали във Валенсия, като за 118 дни от работата си постигна само три победи в Ла Лига. Това фиаско напълно отблъсна интереса на Невил към треньорската дейност и сега за Гари остава само да анализира своите решения.

"Седях в студиото Sky Sports и пет години настоявах, че британските треньори не получават шанс на най-високото ниво, така че не можех да пропусна възможността, която Питър Лим ми предложи във Валенсия. В противен случай ще се окажа лицемер.

Отказах две оферти от Висшата лига и две от първенството през предходните 18 месеца, не възнамерявайки да поемам по треньорския път.

Да, работех в щаба на Рой Ходжсън, но там моята роля бе по-ограничена до анализа, който правех в Скай, а не толкова до треньорската дейност.

Питър просто искаше да покани някого, който да им помогне да издържат до края на сезона. Първоначално отказах, но след това реших, че искам тази работа заради него. Той показа голяма вяра в мен и исках да му благодаря.

Взех това решение след няколко дни, под влиянието на арогантността и егото си. Прекарах 20 години в един от най-успешните клубове в света и след това преминах към Sky - почувствах се неуязвим", заяви Невил.

  Сподели
284