Мърсън: Оба показва какво липсва в Юнайтед


И. Ангелов

Мърсън: Оба показва какво липсва в Юнайтед

Пол Мърсън коментира слуховете, че Манчестър Юнайтед може да опита да привлече Пиер Емерик Обамеянг от Арсенал. 30-годишният има само 1 година в договора си с "артилеристите", и The Sun предположи преминаване в Юнайтед.

"Обамеянг е това, което липсва на Манчестър Юнайтед. Той е реализатор и такива играчи са безценни. Ако погледнете как Юнайтед се беше наредил срещу Манчестър Сити преди две седмици, аз мисля, че те бяха много, много добри. Гледаш ги и мислиш, че те имат шанс за титла, особено ако вземат още двама добри играчи.

"Не може да не сме изумени от представянето им и ако те подпишат с Обамеянг и някой като Джак Грелиш, това са големи играчи. Те ще станат голяма сила по мое мнение. Отчаяно имат нужда от някой, който да вкара 20 до 25 гола и това може да донесе Обамеянг. Той вкарва 25 гола без никакво усилие. Като добавим Грелиш зад него и те вече имат Бруно Фернандеш, Манчестър Юнайтед става огромна сила.

"Дали това е правилен момент за напускане на Арсенал? Не мисля, че можем да говорим, че Обамеянг ще покаже амбиция ако премине в Юнайтед. Той ще го направи за парите защото почти на 31 години това ще е последният му голям преход. В момента не може да се каже, че някой отива в Юнайтед защото му се гарантират трофеи. Не можем да гарантираме, че Юнайтед ще спечели нещо в идните две-три години. Те се подобряват, но това няма да покаже желание, ще е ход за пари.

"Ако отиваше в Манчестър Сити или Ливърпул, това щеше да е друго. Щеше да си мислим, разбира се, че иска да спечели нещо. Не казвам, че Юнайтед няма да спечели нещо, но как да сме сигурни? Но аз съм сигурен, че Ман Сити или Ливърпул ще спечелят лигата в следващите години.

"Всеки знае ситуацията на Обамеянг и в Англия няма много отбори, които търсят човек в атака. Сигурен съм, че Манчестър Сити ще заложи изцяло на Габриел Жезус когато Серхио Агуеро се откаже, така че те няма да имат интерес. 

"Аз мисля, че ако си Ливърпул, то Юрген Клоп го познава много добре от работата им заедно в Борусия Дортмунд, но ме притеснява, че до момента Клоп не го е пожелавал. Той със сигурност го познава по-добре от всеки. Това винаги ме подсеща когато Арсенал закупи Шкодран Мустафи за 35 милиона лири. Ако Мустафи беше добър и струваше 35 милиона, то Гари Невил, който беше във Валенсия с него, щеше да е звъннал на Манчестър Юнайтед да каже: 'Няма да повярвате какъв централен защитник имам. Толкова е добър и трябва да го купите'. Но той не направи това и Арсенал заложи.

"Това ме притеснява за Обамеянг и Клоп. Ливърпул се нуждае от нападател. Да сме честни, те нямат естествен такъв. Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино работят добре, но ти трябва някой, който да вкара 25 гола без напрежение. 

"Фирмино е топ играч, но може да има дълги периоди от време, без да вкарва. Все още се нуждаят от някой, който сигурно носи голове и това е, което Обамеянг може да осигури. Ливърпул също трябва да продължи да се подобрява. Спечелването на трофеи е трудно, но да се върнеш и да ги защитиш отново е още по-трудно. Виждаме една компания, която продава повече бургери, повече чипсове и повече бърза храна от всеки в света, но все пак прави реклами. Това ми казва, че трябва да продължиш да работиш, за да останеш отгоре.

"Когато спечелите нещо, трябва да излезете и да се подобрите отново. Някои отбори поддържат вярата в отбора, който спечели и не купуват, но трябва да продължите да се подобрявате, ако искате да останете на върха. Компанията за бургер не прави реклами за продажба на нови неща, те го правят, за да останат на върха. Ливърпул ще трябва да направи същото и това може да означава освежаване на състава."

  Сподели
437