МакАтиър: Ливърпул приключи, трябват им Вернер и Санчо


И. Ангелов

МакАтиър: Ливърпул приключи, трябват им Вернер и Санчо

Бившият полузащитник на Ливърпул Джейсън МакАтиър смята, че отборът в момента показва признаци на преумора и трябва да бъде подпомогнат с нови покупки. В настоящия сезон обаче "червените" рано свършиха работата си във Висшата лига и вероятно ще завършат с втори трофей, след Световното клубно първенство по-рано. Преди само месец обаче се говореше за 3 или 4 трофея в отбора, който отпадна от всеки турнир и остана с възможност само в първенството:

"Аз наистина мисля, че това е бърнаут, и Клоп трябва да адресира този проблем спешно. Това се натрупваше известно време и никой, който е гледал Ливърпул всяка седмица, не е изненадан. Те тръгват със 100 километра в час от първия сигнал и правят това от 2015-та година при Клоп.

"Наградите, които спечелиха, бяха много и прекрасни. Те станаха шампиони на Европа миналия сезон и скоро ще са шампиони на Англия. Но има цена за това защото не можеш да поддържаш такова темпо. В един момент това щеше да се случи. 

"Ние приемаме, че отбор на Клоп няма да се промени по стил и подход. Но този определен отбор не може да продължава така. Тройката нападатели е на предела и трябва промяна. А това означава, че през лятото е време да се привлекат хора като Джейдън Санчо и Тимо Вернер.

"Първото нещо, което те ще искат, ще е игрово време сред тройката на Ливърпул от суперзвезди, и ако аз бях Клоп щях да им кажа, че ще получат повече минути, отколкото си мислят. Решението за това трио не е да го разбиеш веднага, но Мо Сала, Садио Мане и Роберто Фирмино не могат да правят това вечно, така че това лято Клоп да планира за бъдещето.

"Също така, отборите ги разкриха. Тройката нападатели има определен начин на игра и отборите в момента разбраха как да се бранят срещу тях."

  Сподели
228