Моуриньо: Чувствам Англия като свой дом


Н. Гавазов

Моуриньо: Чувствам Англия като свой дом

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо в неделя бе въведен официално в Залата на славата на Асоциацията на мениджърите от Висшата лига и се присъедини към компанията на такива хора като Сър Алекс Фъргюсън, Сър Мат Басби, Боб Пейсли и Арсен Венгер. Бившият наставник на Челси бе поканен на официален обяд в лондонския Park Lane Hotel, където всъщност се проведе церемонията.

„Аз мога само да се гордея, че съм удостоен с тази чест, поради това, че аз не съм британец и проведох във Висшата лига само три години - недостатъчно време, за да напише човек история. Но времето в което аз бях тук е най-доброто в моята кариера, независимо от титлите в Шампионската лига спечелени в Португалия и Италия. Това е много особена за мен награда - както аз, така и моето семейство винаги ще обичаме тази страна и връщайки се тук още един път, аз се връщам в моя дом", заяви по време на церемонията Жозе Моуриньо.

„Атмосферата на английския футбол не може да се сравни с нищо на този свят и това не може да се види в нито една друга страна, и поради това никъде другаде човек не може да получи подобна наслада, както в Англия", продължава португалският специалист.

„Много ми провървя, защото в моята кариера имаше много важни моменти и един от тях бе възможността ми да работя с Боби Робсън и не само защото той бе голям треньор, а защото беше и голям човек. Аз мисля, че всеки, който е имал шанса да го срещне е почувствал тази привилегия", коментира Специалния.

Жозе Моуриньо каза и много топли думи за Сър Фъргюсън, изразявайки надежда, че мениджъра на „червените дяволи" ще работи още дълги години.

„Аз много се надявам, че той ще работи още дълги години и на мен ще ми се предостави случай да се срещна с него отново на терените. Когато аз бъда на 50 или 60 години, аз виждам себе си във футбола със същите амбиции и желание за победи", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
108