Евертън и Юнайтед завършиха равни


И. Ангелов

Евертън и Юнайтед завършиха равни

Евертън посрещна Манчестър Юнайтед в срещата от двадесет и осмия кръг на английската Висша лига. Днес двата тима изиграха първо полувреме с високо качество и разочароващо второ полувреме за крайното 1:1. С поредица невероятни грешки пък се отличи рефера Крис Кавана.

В 3-ата минута днес Евертън поведе при комични обстоятелства когато Де Хеа получи топка от защитник в наказателното си поле, задържа я около 8 секунди, избирайки как да отиграе, като в крайна сметка без да бъде притесняван особено, той нацели Калвърт-Люин пред себе си и топката се отби към мрежата на Юнайтед за 1:0. С тази грешка Де Хеа става лидер по получени голове в лигата (7) от началото на миналия сезон, като дели статистиката с Бернд Лено.

В 7-ата минута Юнайтед можеше да изравни чрез Матич, който с удар от дистанция нацели горната греда на Пикфорд. В 31-ата минута обаче Матич намери Бруно Фернандеш за удар от далечна дистанция и 1:1.

В 41-ата минута Люк Шоу получи жълт картон от съдията в ситуация, в която бе повален непозволено от Калвърт-Люин, а след това изритан при спряна игра от Том Дейвис. Дейвис не бе наказан в случая, но нападателят на Евертън също получи предупреждение. Минута след това Дейвис получи картон за влизане в краката на Фред, а малко след това Магуайър също бе санкциониран за нарушение в половината на Евертън без обяснение.

След почивката Евертън започна много по-добре и надигра противника. В 58-ата минута от пряк-свободен удар Гилфи Сигурдсон разтресе гредата на Де Хеа. В 70-ата минута при атака на домакините Фред изби топката на границата на наказателното поле с коляно, а съдията отсъди игра с ръка и показа жълт картон на бразилеца, като отново Юнайтед оцеля при статичната ситуация.

В 90-ата минута Пикфорд се прояви по изключителен начин на два пъти срещу Фернандеш и Игало. Последва драма на другата врата, където Де Хеа първо спаси сам срещу Калвърт-Люин, след това последва нова ситуация пред нападателя, при която той стреля ниско, топката се отклони от Магуайър бавно към вратата, където на пътя ѝ лежеше Сигурдсон в засада - той се отмести, топката влезе в мрежата, но ВАР отмени гола поради активното движение на исландеца за да позволи кълбото да премине линията. 

Последва корнер, при който Евертън изпълни и съдията даде финал на мача преди ситуацията да се развие.

След края на мача пък Карло Анчелоти поиска обяснение от рефера за някои свои решения, за което получи червен картон.

  Сподели
492