Моуриньо: Тотнъм е в трудна ситуация


Н. Гавазов

Моуриньо: Тотнъм е в трудна ситуация

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо се оплака от катастрофалната ситуация в атаката на отбора му.

В събота "шпорите" пропуснаха още една възможност да пробият в топ 4 на Висшата лига, след като бяха победени с 2: 1 на гости на  Челси.

През следващите няколко месеца Тотнъм ще продължи да играе без контузените нападатели Хари Кейн и Сон Хюн Мин, а Моуриньо вече не очаква нищо добро през този период.

"Можем ли да завършим в топ 4? Ще бъде много, много трудно. Но, както момчетата показаха днес, ще се борим до края. Днес се борихме до последната секунда в мача, а що се отнася до четвъртото място, ще се борим, докато запазваме математическите шансове.

Челси игра със световен шампион (Жиру) в стартовия състав, с нападателя на Англия (Ейбрахам) като резерва и с нападателя на Белгия (Батшуй) на трибуните.

Един от нашите нападатели е в болницата  а другият е у дома (Кейн). Имам ли нещо да добавя към това?

Сон бе дубльор на Кейн. Докато играеше Сон, дори и без Хари, постигнахме добри резултати.

Откакто загубихме Хари, ние се научихме да играем по определен начин и успяхме да се доближим на една точка до четвъртото място.

Когато загубихме Сон, ние загубихме възможността да играем по този начин, да използваме ротациите и да пускаме свежи играчи на фланговете, където Сон също може да играе.

Следователно разбирате колко е трудна тази ситуация. Ако през остатъка от сезона вие продължите да ми задавате този въпрос, аз само ще повтарям това", заяви Моуриньо.

  Сподели
156