Стърлинг: Защо Ливърпул получава уважение, а Сити - не?


И. Ангелов

Стърлинг: Защо Ливърпул получава уважение, а Сити - не?

Звездата на Манчестър Сити Рахим Стърлинг сподели мнението си, че играчите на "гражданите" не са получили признанието в медиите, което получават играчите на Ливърпул, при положение, че Сити бе далеч по-успешен от основния си съперник в Англия в последните сезони:

"Особено в последната година, когато спечелихме локален куадрупъл (и 4-те английски състезания), включително лигата, и да нямаме човек, спечелил Играч на годината, говори само за себе си. Тази награда беше дадена на играч на Ливърпул, който изигра страхотен сезон, но аз гледам и предишни сезони когато Яя Туре вкара 20 гола от полузащитата, а не спечели Играч на годината.

"Също, Серхио Агуеро е в клуба от повече от 7 години и през това време вкара невероятни голове, но няма играч от Сити, който да е спечелил наградата. Невъзможно е - да спечелиш лигата 4 пъти и никой от играчите ти не е Играч на годината.

"Така, тази година Ливърпул ще спечели лигата и отново играч на Ливърпул ще е Играч на годината, със сигурност. Ние спечелихме лигата 4 пъти и не получихме подобно уважение. Първата година когато спечелихме с Гуардиола, Кевин Де Брюйне беше невероятен и тогава я дадоха на друг - Нголо Канте.

"Всяка година печелим голям трофей, и дават наградите на играчи от други отбори. Това не е нещо, което зависи от нас, но ние ще продължим."

  Сподели
242