Ливърпул иска компенсация за Джерард


Н. Гавазов

Ливърпул иска компенсация за Джерард

Ръководството на Ливърпул няма намерение да се примири с травмата на своя капитан Стивън Джерард, получена по време на приятелската среща между Англия и Франция, която се игра в сряда. Както е известно, полузащитникът игра за „Трите лъва" 85 минути и получи контузия.

Договорката с треньорския щаб на националния отбор била Стиви да играе най-много 60 минути. Селекционерът на Англия, обаче, държа Джерард 85 минути, когато той получи травмата и бе заменен от Питър Крауч. След проведенето сканиране вчера, стана ясно, че звездата на "мърсисайдци" ще отсъства за месец от терените.

По този повод ръководството на "червените" ще поиска компенсация от Английската Футболна Асоциация в размер на 500 000 паунда. Сумата е определена така, че да покрие възнагражденията на Стиви Джи за периода на възстановяването му.

Вчера Капело призна за договорката между него и ръководството на Ливърпул, но също така заяви, че не е възможно постоянно да се съобразява с желанията на клубовете и по този начин да ощетява националния отбор. Той изказа съжаление за контузията и обеща да се срещне с мениджъра на „мърсисайдци" Рой Ходжсън.

Пострадалият журналист описва поведението на Салифу като "брутално, жестоко и агресивно".

 

  Сподели
90