Артета: Колко устройства трябват, за да види съдията дузпата?


И. Ангелов

Артета: Колко устройства трябват, за да види съдията дузпата?

Арсенал позволи на Шефилд Юнайтед да се върне до равенство на "Емирейтс Стейдиъм" в 23-я кръг на английската Висша лига, но мениджърът Микел Артета смята, че тимът му е бил ощетен и е трябвало да получи дузпа, която да реши срещата.

Рано във второто полувреме Никола Пепе премина през протегнатия крак на Джак О'Конъл в наказателното поле и падна, а съдията Майк Дийн подмина ситуацията, без да поиска и ВАР преглед. Артета сподели мнението си за ситуацията, като припомни и показаният жълт картон на Жоржиньо в загубата от Челси с 2:1 през декември, когато халфът на "сините" дръпна играч на Арсенал за фланелката като последен.

"Аз мисля, че всичко е много ясно. Това беше както с Челси - много ясно. Аз не зная колко въведения ни трябват, за да се види това?

"Много неща могат да се случат и предизвикателството става все по-голямо и по-голямо, защото получаваме много лоши изненади всеки ден с контузии и наказания. Но ние винаги се изправяме пред предизвикателствата и това направихме днес. 

"Мисля, че феновете оценяват работата, която вършим. Играчите показват отдаденост, показват колко искат това, показват поведение. Аз съм щастлив с феновете защото прави голяма разлика това да имаш атмосфера у дома и това помага."

Арсенал остава на 10-то място в лигата, на 11 точки от Топ 4.

  Сподели
432