Ливърпул надви и Уулвс чрез ВАР


И. Ангелов

Ливърпул надви и Уулвс чрез ВАР

Ливърпул посрещна Уулвърхемптън Уондърърс в срещата от двадесетия кръг на английската Висша лига. Днес домакините спечелиха отново с минимален резултат 1:0, а гостите пострадаха от отменен гол в края на първото полувреме.

В 42-ата минута Ван Дайк изпрати топка напред над защитата на гостите, там Лалана отклони топката към Мане, който завърши за 1:0. Съдията отчете, че Лалана е играл с ръка между двама бранители за да подаде и отмени гола, но ВАР комисията отчете редовен гол. Освен това в ситуацията в наказателното поле на Ливърпул останаха съмнения дали Ван Дайк не беше играл с ръка, но тази ситуация не бе разглеждана от ВАР.

Така се стигна до 48-ата минута на първото полувреме, когато след два корнера Уулвс нагнети напрежение пред Алисон, и Нето успя да стигне до гол. След нов ВАР преглед тук се установи, че няколко подавания преди центрирането за нападателя може би е имало засада на Джони, в което видео повторенията не убедиха. 

Във второто полувреме Уулвс владееше повече топката и създаваше множество атаки. След редица пропуски обаче Ливърпул съхрани резултата до края.

  Сподели
444