Моуриньо: В Англия няма място за това, което направи Рюдигер


Н. Гавазов

Моуриньо: В Англия няма място за това, което направи Рюдигер

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо смята, че общественото внимание трябва да се насочи към защитника на Челси Антонио Рюдигер, а не към нападателя му Сон Хин Мин след неделния мач от Висшата лига.

Напомняме, че кореецът бе изгонен в 62-та минута на срещата със "сините", след като влезе в единоборство с немеца, който очевидно преигра, започвайки да се търкаля по терена, имитирайки, че е получил силен удар от съперника.

Жозе е наясно със случилото се и след мача иронизира Рюдигер, че е счупил ребра. Португалецът продължи в този дух и сега, опитвайки се да измести фокуса от безобидната постъпка на Сон към симулацията на Антонио.

"Надявам се, че Висшата лига все още е Висша  лига и винаги ще бъде такава. Ето защо акцентът трябва да е върху Антонио Рудигер, а не върху Сон.

Не говоря за инцидента с расизма - това е друга история. Говоря за този инцидент, с червения картон.

Харесва ми, че във Висшата лига няма място за това, което направи Рюдигер. Приятелю, изправи се и играй. Това е Висшата лига.

В някои страни - особено сега в Латинска Америка, Португалия, Испания и Италия - това се случва, това е част от културата там, но не и във Висшата лига. Реакцията му не бе достойна за внимание. Ние се опитваме да използваме това като извинение, за да накажем друг играч.

Ето защо се опитах да се пошегувам с ребрата. Хайде де, вие наистина ли мислите, че Рюдигер няма да играе следващия мач, смятате ли, че е контузен? Мисля, че ще играе.

А ние говорим за Сон, но не говорим за него", заяви Моуриньо.

  Сподели
513