Минамино: Не мислех, че ще се окажа в Ливърпул


Н. Гавазов

Минамино: Не мислех, че ще се окажа в Ливърпул

Новото попълнение на Ливърпул Такуми Минамино  коментира преминаването си от Ред Бул Залцбург в лагера на европейските шампиони.

"Преходът  в Ливърпул бе моята мечта. Радвам се, че този момент най-накрая настъпи. Една от целите ми бе да играя във Висшата лига на Англия. Вярвам, че това е най-силното първенство в света. Мислех си, че един ден мога да стигна до Англия, ако кариерата ми се развие гладко, но никога не съм имал идеята, че ще бъда в този отбор. Щастлив съм, че това се случи. Очаквам с нетърпение да изляза на терена.

Що се отнася до мачовете с Ливърпул, в тях разбрах колко високо е нивото на техниката и интензивността в този отбор. Усетих, че играя срещу победителите в Шампионска лига. Щастлив съм, че съм част от тима. Целта ми е да спечеля Висшата лига и Шампионска лига, както и да дам максимален принос за успеха на клуба", заяви Минамино.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също коментира прехода на японския футболист в клуба.

"Това е невероятен трансфер. Щастливи сме, че преходът се осъществи. Наскоро нашите фенове имаха възможността да видят на живо Минамино, така че не е нужно да говоря  за неговите способности, защото те вече знаят за тях. Такуми е много бърз и умен футболист, който знае как да намира  пространство между линиите. Смел е както с топката, така и без нея - истински отборен играч.

Сигурен съм, че феновете  на Ливърпул ще направят всичко, за да да се почувства Такуми като у дома си в нашия красив град и клуб. Сигурен съм също, че семейството ни ще бъде попълнено сред футболните фенове в Япония. На онези, които се присъединиха към нас след прехода на един от най-талантливите играчи в страната, казвам: добре дошли, това е специален клуб", заяви Клоп.

  Сподели
282