Брайтън изпоти Ливърпул в края


И. Ангелов

Брайтън изпоти Ливърпул в края

Ливърпул прие Брайтън в срещата от четиринадесетия кръг на английската Висша лига. Днес домакините вкараха рано два гола и отпуснаха педала на газта за да съхранят енергия, но това можеше да доведе до неприятности в края на мача след изгонване на Алисон и гол на Дънк за 2:1.

В 18-ата минута днес Ливърпул поведе след центриране от дясно на Арнолд и удар с глава на Ван Дайк за 1:0. В 24-ата минута след корнер отново Арнолд намери главата на Ван Дайк и той отново вкара за 2:0. Така Ливърпул предаде инициативата на противника, който владееше повече до почивката и двата тима се разделиха при равен брой подавания.

Ливърпул се чувстваше уверен в защита до 76-ата минута, когато Алисон бе изгонен директно за това че игра с ръце извън наказателното поле. След влизането на Адриан в игра за Чембърлейн, в прекия свободен удар докато вратарят редеше стената си, реферът позволи изпълнение и Дънк стреля прецизно далеч от неподготвения вратар за 2:1. До края обаче гостите не успяха да се възползват повече от численото си предимство.

  Сподели
302