Жозе: Следващото ниво са титлите


И. Ангелов

Жозе: Следващото ниво са титлите

Новият мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо посочи какво точно е необходимо на Хари Кейн за да достигне до следващото ниво. След като пое тима след уволнението на Маурисио Почетино тази седмица, португалецът се готви за първа среща с Уест Хем днес. Финалистът от Шампионска лига миналата година в момента е 14-ти във Висшата лига.

"Това не е до мен. Всичко е до г-н Леви и клуба. Той има виждане и част от това е клубът да се развива и да расте. Няма по-добър и по-голям клуб с по-голям и по-добър състав. Така че задържането на най-добрите е част от плана. Това беше като обещание към мен. Беше част от обяснението му. Без да говорим за конкретни играчи, той ми каза, че не продава когато мениджърът не желае да продава.

"Кейн е един от най-добрите нападатели в света, няма съмнение. Той просто има нужда от отбора си до него, дали ще е Англия или Тотнъм, те трябва да му помогнат за следващото ниво. Кое е следващото ниво? Титлите. Аз мисля, че той има нужда да спечели. Трябва му нещо, което да подчертае качествата му, головете му, това, което носи на тима. Той е топ нападател и аз съм работил с топ нападатели.

"Говорих и с Деле Али - питах до дали е Деле или е неговия брат. Той ми каза, че е Деле. 'ОК', казах, 'играй като Деле'. Той е потенциално фантастичен играч. Аз трябва да създам тактическа ситуация, в която да е щастлив, да му дам правилна динамика и да го подготвя физически защото той претърпя важни контузии и не е във върхова форма. 

"Аз не мога да очаквам да отидем в Уест Хем и той да е играч на мача. Но той трябва да премине през процеса, който да доведе истинския Деле обратно, защото този Деле ни впечатляваше."

За тактиката си Жозе каза: "Няма да опитвам да съм Айнщайн. Ще опитам да накарам играчите да играят както искам. Офанзивен футбол, но печелейки мачове. Не искам офанзивен футбол без победа 10 или 11 месеца. Но, да, атакуващ футбол. Няма да видите Хари Кейн на десния бек, това е сигурно."

  Сподели
160