Гюндоган: Стърлинг може да стане най-добър в света


И. Ангелов

Гюндоган: Стърлинг може да стане най-добър в света

Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган сподели мнението си, че Рахим Стърлинг може да стане най-добрият играч в света. Нападателят на Англия и Сити вече вкара 17 гола и регистрира 11 асистенции за кампанията до тук. Вчера той вкара 36-тия си гол за календарната година, с което се нареди единствен до Лео Меси от Барселона.

"Определено той е сред топ 5 играчите в света," започна Гюндоган след победата с 3:0 над Астън Вила вчера.

"В момента той показва постоянство вече 12 до 18 месеца. Това доказва, че е постоянен. Ако той продължи така, ще стигне до върха. Той направи голяма крачка напред, не само в тренировките, защото той работи здраво и е сред най-добрите и там.

"Но по начинът, по който се показва в срещите - с психика и агресия - с топка и без топка. Той е жизненоважен за нас. Трябва ти такъв тип играч, който променя мачовете. Той може да промени всичко за нас. Искаме да му помогнем да продължава така - да вкарва и да вкарва. 

"В момента пред него няма ограничения и ние трябва да му помогнем да достигне целите си. Ние трябва да изведем най-доброто от Рахим Стърлинг в следващите няколко месеца."

  Сподели
316