Клоп: Трябва да извадим големите топки


И. Ангелов

Клоп: Трябва да извадим големите топки

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова своите играчи да излязат на "Олд Трафорд" днес в суперсблъсъка с Манчестър Юнайтед "с най-големите топки", в опит да докарат още неприятности в лошия сезон на "червените дяволи". До момента в кариерата си в Англия Клоп не успя да спечели на този стадион при 4 опита, но може би формата на домакините в момента му предлага най-добрия шанс за това, след като Юнайтед е на 14-то място и показва форма на по-скоро изпадащ, отколкото топ отбор.

"Да спечелим там ще е голяма крачка. Но това не е крачка, за която да кажем, че ако не направим, значи не сме се развили, не. Но за нашата история с мен, очевидно това е нещо, което не сме постигнали. Този отбор написа своята история и това ще е още една крачка. Но няма да я направим ако само говорим.

"Трябва да отидем там и да играем най-добрия си футбол, на който сме способни, с най-големите топки. Трябва да сме готови за всяко влизане, да се борим за всяка топка, всичко това. Това трябва да направим. 

"Когато за първи път отидох на Олд Трафорд беше трудно да се справя в ситуацията. Никой не очакваше да спечелим. Но сега ситуацията се промени. Очакваме да имаме шанс за победа където и да гостуваме. Трябва да стоиш в тези мачове докато се появи момент, в който може да се появи победител, и това трябва да сме ние. Това няма нищо общо с историята."

Мохамед Салах също очаква своя първи гол срещу Юнайтед с Ливърпул в 4 срещи:

"Трудно е да знаем какво си мисли. Ако някой ми беше казал, че никога няма да вкара срещу Юнайтед, щях да кажа 'Наистина ли така мислиш?'. Предполагам, че колкото по-дълго вървиш без гол срещу даден съперник, то толкова повече възможности ще имаш да започнеш. 

"Всички тези срещи са големи предизвикателства. Аз не виждам този мач като тест за него, но то си е това. Понякога ще има влизания тип 'старата школа' и трябва да си готов за това. Така стоят нещата."

  Сподели
509