Кариус: Може би аз още ще играя за Ливърпул


Н. Гавазов

Кариус: Може би аз още ще играя за Ливърпул

Вратарят на Бешикташ Лорис Кариус заяви, че не изключва завръщане в Ливърпул.

Кариус изигра последния си мач за клуба от Мърсисайд през май 2018 г., след като направи две грешки във финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид.

След това поражение "червените" се убедиха, че за да се изкачат на по-високо ще трябва да направят последния рубеж още по-сигурен и похарчиха 65 милиона паунда за привличането на Алисон от Рома, а Кариус  бе изпратен под наем в Бешикташ.

Договорът за наем на Лорис е предвиден  до юни 2020 г. - както и съглашението му с Ливърпул, но 26-годишният германец призовава да не се бърза със слагането на кръст на кариерата му на "Анфийлд".

"Тук съм под наем до края на сезона, а след това ще стане ясно дали ще се върна в Ливърпул, дали ще отида някъде другаде в Англия или някъде в Германия. Такива неща никога не могат да се предвидят. В момента съм съсредоточен върху това да участвам в мачове всяка седмица и тогава ще видим.

Тук ми харесва. Разбира се, играейки в Англия, вие сте малко по-зрели, но аз съм в добър клуб, макар и с някои проблеми. Миналата година не винаги бе лесна, но като цяло прекарах доста добре първия си сезон тук.

Висшата лига е най-добрата лига, така че със сигурност ми е интересно да се върна там, но все пак имам договор с Ливърпул, така че може би ще играя отново за Ливърпул. Никога не знаеш  как ще се развие всичко.

Сега ми е трудно да кажа. Ако не е Ливърпул, то това ще е друг достоен отбор, така че не се притеснявам", заяви Кариус.

Лорис също така за пореден път увери, че грешките му в онзи порочен финал в Шампионска лига са следствие от сътресението, получено от коварната игра на капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос, който по-рано с грубата си игра извади от строя едно от главните оръжия на "червените" Мохамед Салах.

"Вече не мисля за това. Това се случи преди почти два сезона. Имаше толкова много обстоятелства. Бях сериозно ранен и никой не говори за това. Хората могат да кажат каквото искат - това вече не ме притеснява.

След задълбочен преглед, лекарите потвърдиха, че имам сътресение, но по време на срещата имаше  твърде много адреналин, за да осъзнаеш това. Сега това е в миналото. Радвам се, че спечелиха Шампионска лига година по-късно. Все още разговарям с техните треньори на вратарите  и други играчи. Те имат добър шанс да повторят успеха си и тази година", каза още немецът.

  Сподели
329