Лампард: Одой може да стане най-добър, ако следва Стърлинг


И. Ангелов

Лампард: Одой може да стане най-добър, ако следва Стърлинг

Босът на Челси Франк Лампард обяви, че младокът Калъм Хъдсън-Одой има качествата да се превърне в "абсолютно най-добрия", ако покаже работоспособността на нападателя на Манчестър Сити Рахим Стърлинг. В миналото Стърлинг също бе сочен за ценен проект и на 20 години той премина от Ливърпул в Ман Сити за 49 милиона лири. Следващите няколко години при Пеп Гуардиола превърнаха Стърлинг в един от най-ценните играчи на Англия.

Хъдсън-Одой се завърна от пет-месечна контузия в победата със 7:1 над Гримсби Таун през седмицата, и Лампард каза за него:

"Аз виждам таланта на Калъм и той има огромен такъв. Заради това и клубът толкова силно искаше да подпише с него. Ние сме доволни от новия му договор. Но има много работа за вършене от Калъм. Много. Аз мисля, че може да се огледате и да видите страхотни примери за него, дори и извън клуба.

"Аз не искам да говоря за играчите на другите отбори, но Рахим Стърлинг е невероятен пример за играч със страхотен талант и работна етика, която допринася за това. Той показа развитие за кратък период чрез абсолютна отдаденост към това да се превърне в изумителен играч. Стърлинг е страхотен пример за Калъм, защото той има тези качества.

"Аз искам той да стане най-добрият, абсолютно най-добрият. Той има потенциала да достигне това, но той трябва да чуе някои тежки истини и да се подобри. Тогава ще стане страхотен играч за нас, което ще е добра новина за всички."

  Сподели
186