Клоп: Постоянството е над задните ножици


И. Ангелов

Клоп: Постоянството е над задните ножици

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова отбора да отговори с постоянство след загубата с 2:0 в Шампионска лига от Наполи през седмицата. За момента мърсисайдци имат перфектен старт след петте кръга в Англия и държат първото място, което изпуснаха с една точка в края на миналата кампания.

"Спомням си равенството 1:1 с Арсенал миналия сезон. Бяхме там и беше един от най-добрите ни мачове от дълго време. Справихме се наистина добре. Така искаме да продължим и ще видим какво ще стане. Но очевидно имаше проблем. Често бяхме близо до спечелване на тези мачове.

"За нас това остава предизвикателството - да останем постоянни. Няма алтернатива. Не всичко е до това да играеш вълнуващо и да вкарваш със задни ножици. Трябва да се печелят мачове по начина, по който играем или както можем да играем. Погледнете мача с Наполи. Те играят в система 4-4-2, но с качеството на играчите, които имат, това е система, при ние губехме топката понякога. 

"Въпреки това контролирахме играта по-често и преминавахме през линиите, но след това не създавахме положение и това беше проблем. Така трябва да играем на следващото ниво, да контролираме възможно най-много, да ускорим и след това да създадем положение или гол. Този мач беше това следващо ниво. Много често трябва да правим анализите и да не гледаме резултата."

  Сподели
148