Клоп може да не подпише нов договор заради лошото време в Англия


Н. Гавазов

Клоп може да не подпише нов договор заради лошото време в Англия

Агентът на  Юрген Клоп назова  лошото английско време като причина мениджърът на Ливърпул да прояви колебания относно удължаването на договора си.

Сегашният договор на Клопp изтича чак през 2022 г., но собствениците на клуба от Мърсисайд отдавна искат да възнаградят Юрген с нова сделка, особено след като специалистът спечели Шампионска лига.

52-годишният германец не бърза да се съгласява с увеличение на заплатата и има добра причина за това по отношение на качеството на живот в град като Ливърпул.

"Юрген все още има договор до 2022 г. и не е тайна, че клубът би искал да го удължи. Въпреки това, все още имаме време да мислим.

Трябва да изчакаме и да видим как ще се развие всичко и как ще се промени климатът - ще се подобри ли времето в Англия или само в Германия.

Спомням си, че Ливърпул за първи път се обърна да удължи договора през ноември или декември. Казах: "Нека да изчакаме".  Юрген и съпругата му се събуждат сутрин, а навън е тъмно. Когато се срещнат отново вечер, също е тъмно навън. Или е нещо мрачно и мразовито.

През зимата в Германия има почивка, когато времето е много лошо. Клубовете отиват на двуседмична ваканция и веднага се отправят  на тренировъчен  лагер на някое слънчево място.

Английският мениджър трябва да бъде готов да изиграе до 13 мача през този период. Освен това те вече са изтощени и това не е толкова лесно", заяви агент  Марк Косицке.

  Сподели
103