Емери: Бях с Грасия, когато го уволниха


Н. Гавазов

Емери: Бях с Грасия, когато го уволниха

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери каза, че е бил с Хави Грасия, когато специалистът е бил уволнен от Уотфорд.

Миналата седмица "стършелите“ решиха да се разделят с Грасия, който плати за дългата  серия от неуспешни резултати - само една победа в последните 10 мача.

Уотфорд  бързо намери нужната замяна и половин час след уволнението на  Хави обяви за завръщането в клуба на Кике Санчес Флорес.

Новината за уволнението изненада Грасия - в този момент Хави си почиваше, възползвайки се от международната почивка и случайно срещна своя приятел Емери в Испания.

"Това е невероятно. Срещнахме се миналата седмица, докато бях в родния си град Хондарибия заедно със семейството си.

Просто се разхождах и видях, че Хави Грасия е пред мен. Говорихме за предстоящия ни мач, но приключихме разговора, когато разбрахме, че е уволнен. Добра история, нали?

Той е много добър треньор и го показа във Уотфорд през миналата година. Това е решение на техния клуб и аз го уважавам. Той ще намери нова работа и ще продължи кариерата си - кариера на отличен треньор", заяви Емери.

Напомняме, че по-рано Грасия призна, че е изненадан от решението да бъде уволнен, но запазва добри спомени от пребиваването си в Уотфорд: "След неочакваното обявяване за  прекратяването на договора ми след само четири мача, искам да изразя изненадата си, защото миналият сезон бе  най-добрият в историята на  Уотфорд. Уважавам това решение и искам да уверя, че имах отлични отношения с Джино Поци и Филипо Жиралди. Това няма да се промени, въпреки внезапното ми напускане от клуба. Благодарен съм на този клуб за възможността да тренирам този прекрасен отбор  във Висшата лига. Това бе невероятно изживяване с много специални моменти, като финала за Купата на Англия, за мен бе чест да му се наслаждавам. Искам да благодаря на всички, които работят за този клуб и които направиха ежедневието ми много просто. Моята благодарност и любов към този клуб ще бъдат вечни. И накрая, искам да благодаря на феновете за начина, по който ме подкрепиха от първия ми ден до последния. Винаги ще желая на феновете и футболистите всичко най-добро".

  Сподели
188