Алисон все още не е готов да играе


Н. Гавазов

Алисон все още не е готов да играе

Ливърпул  обяви, че вратарят Алисон все още не е готов да се върне на терена.

Напомняме, че бразилецът отсъства от мача с Норич от първия кръг на Висшата лига на Англия. По-рано се появиха информации, че вратарят ще се завърне в строя след международната пауза, но това няма да се случи, защото 26-годишният Алисон даже не е пристъпил към тренировки с пълно натоварване.

"Али много работи във фитнеса, прави силови упражнения и поддържа форма. В последните дни започна да излиза на терена, да хваща топката и да работи с краката си. Освен това тренира и пас.

Прогресът му е стабилен, но е трудно да се каже колко време ще отнеме процеса на възстановяване. Той все още се нуждае от време и ние не можем прекалено много да тичаме напред,  така че се движим ден след ден, за да наблюдаваме състоянието му", се казва в официално изявление на Ливърпул.

Алисон започва кариерата си в Интернационал , където прави над 100 участия и печели Кампеонато Гаучо във всеки един от четирите си сезона в клуба. През 2016 г. той завърши трансфера си в Рома на стойност 7.5 милиона евро. Там той  първоначално е резерва на  Войчех Шчесни, а след това става част от стартовия състав на "вълците".

През юли 2018 г. Алисон премина в Ливърпул за сумата от 62.5 милиона евро (56 милиона британски лири), която може да нарасне до 72 милиона евро (66,8 милиона паунда), като това е световен рекорд за вратар по онова време.

В първия си сезон в клуба той получи Златната ръкавица във Висшата лига за най- много чисти мрежи  в лигата (21).

Алиосн е част и от националния отбор на Бразилия, с който участва на финалите на Световното първенство през 2018 година. През това лято той спечели със "селесао" Копа Америка, където бе определен за най-добър вратар на турнира.

  Сподели
176