Де Брюйне е готов да последва Компани в Андерлехт


Н. Гавазов

Де Брюйне е готов да последва Компани в Андерлехт

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне заяви, че възнамерява да последва бившия капитан на "гражданите" Венсан Компани  в Андерлехт.

След като изигра 11 сезона за "Сити“, през миналото лято Компани се отправи към Андерлехт, където ще изпълнява ролята на играещ треньор.

Де Брюйне призна, че все още се надява отново да се събере със своя сънародник, с когото игра и в белгийския национален отбор.

"Надявам се кариерата му там да бъде толкова невероятна, колкото и в Сити. Казах му да ми запази място в неговия отбор, докато не завърша тук.

Ако той го направи заради мен, това ще предопредели следващата ми стъпка. Определено ще ми липсва в Сити", заяви Де Брюйне.

Кевин започна кариерата си в Генк , където бе играч от титулярния състав при спечелването на титлата в Белгия през сезон 2010/11. През 2012 г. той се присъедини  към Челси , където обаче е използван ограничено и това е една от причините в последствие да премине под наем във Вердер Бремен. Той подписа с Волфсбург за 18 милиона паунда през 2014 г., а през 2015 г. бе обявен за футболист на годината в Германия.

По-късно същата година се присъедини  към Манчестър Сити за рекордните за  клуба 54 милиона паунда. За четири сезона в  Сити Де Брюйне се появи в над 170 мача и спечели две титли от Висшата лига, три Купи на Лигата и една Купа на ФА . Той имаше важна роля в стремежа на Сити да стане първият отбор от Висшата лига, постигнал 100 точки за един сезон през 2017–18 . Освен това Де Брюйне  е обявен за играч на годината на Манчестър Сити два пъти - през 2016 и 2018 година.

Кевин прави своя международен дебют през 2010 г. и оттогава има  над 70 мача и 17 гола за националния отбор Белгия, с който достигна до трето място на Мондиал 2018.

  Сподели
149