Ле Тисие: Оле решава за дузпите като в училище


И. Ангелов

Ле Тисие: Оле решава за дузпите като в училище

Легендата на Саутхемптън и Англия Мат ле Тисие обяви, че според него мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер показва ученически грешки при избора на свой изпълнител на дузпите в отбора. Този сезон Юнайтед загуби 4 точки до момента заради пропуснати дузпи от Пол Погба и Маркъс Рашфорд, като Солскяер сподели, че те двамата ще продължат да се редуват от бялата точка.

Ле Тисие изигра над 400 мача за Саутхемптън и пропусна само 1 от своите 48 дузпи в кариерата:

"Това носи объркване, защото когато имаш двама изпълнители и дойде момент, ти си казваш 'Е, да видим кой се чувства по-уверен този ден'. Това не е професионално, това е аматьорско, като в училище. И всичко идва от мениджъра.

"В тази ситуация мениджърът трябва да е по-силен и да каже 'Добре, ти си най-добър в дузпите, ти си основния изпълнител - ако не си на терена, той ще ги изпълнява. До този момент обаче, ще си ти.'

"По мое време имахме състезания по дузпи на тренировките за да определим кой ще ги изпълнява и аз печелих. Бях на 20 когато станах изпълнител на дузпите и това никога не е било под въпрос когато бях на терена. Това беше моята работа."

Ле Тисие даде предпочитанията си към Рашфорд над Погба в Манчестър Юнайтед:

"Никога не съм харесвал начинът, по който Погба тръгва към топката, защото той се бави твърде много. Става като театър и сякаш не подхожда сериозно. Изглежда той иска да се промотира и да се покаже като голям шоумен, без да се концентрира над работата си. 

"Начинът, по който Рашфорд изпълнява е много по-добър и ако бях мениджър щях да определя него за изпълнител."

  Сподели
249