Вайналдум: Клоп ме питаше за Дайк още преди да подпиша


И. Ангелов

Вайналдум: Клоп ме питаше за Дайк още преди да подпиша

Полузащитникът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум сподели, че мениджърът Юрген Клоп се е консултирал с него за Върджил ван Дайк още преди някой от двамата да е бил официално играч на "червените". Бившият играч на Нюкасъл и съотборник в национала на Белгия на Ван Дайк сподели, че е лобирал за привличането на защитника в Ливърпул.

"Още преди да подпиша за Ливърпул аз имах среща с Юрген и по време на разговорите ни той ме попита за Върджил ван Дайк. Аз винаги съм ценил Върджил много високо и точните ми думи към Юрген бяха: 'Той ще направи защитата много по-добра'. 

"Така че не бях изненадан когато той спечели наградата на УЕФА за най-добър играч над Лео Меси и Кристиано Роналдо. Аз очаквах той да спечели. Върджил изигра изумителен сезон и беше много успешен."

Вайналдум призна, че не винаги е имал цветущи отношения с мениджъра. Наскоро играчът изрази разочарованието си от това, че не е бил титуляр в полуфиналната среща с Барселона миналия сезон:

"С мениджъра или има любов, или омраза. Аз съм сигурен, че в сърцето си той гледа кое е в най-добър интерес за всеки. Понякога си замесен в мача, но той не е доволен. Понякога емоциите преливат, както в моя случай, когато му се ядосах. Не зная дали това, което стана с Барселона беше планът му. Онази вечер обаче аз бях много ядосан и разочарован, че не играя.

"Гледайки назад мисля, че всичко се нареди. Не знаем какво щеше да стане ако аз бях започнал."

  Сподели
174