Ман Сити с победа и рекорди в Борнемут


И. Ангелов

Ман Сити с победа и рекорди в Борнемут

Шампионът Манчестър Сити гостуваше на Борнемут в срещата от третия кръг на английската Висша лига. Днес на "Виталити Стейдиъм" гостите спечелиха с 3:1 след два гола от Серхио Агуеро и един на Рахим Стърлинг. Давид Силва изигра своя мач номер 400 за отбора, а Кевин Де Брюйне направи история с асистенцията си в срещата.

В 15-ата минута днес Сити излезе напред когато Де Брюйне опита да стреля, но не нацели топката и без да иска подаде на Агуеро за 1:0. По този начин обаче белгиецът достигна до 50 асистенции в своите 123 мача във Висшата лига - което го прави най-бързият достигнал до тази кота асистенции (Йозил го направи в 141 мача, Кантона в 143, Беркамп в 146 и Фабрегас в 165).

В 37-ата минута Чарли Даниелс напусна за домакините на носилка и в игра се появи Хари Уисън. В 43-ата минута Стърлинг вкара за 2:0 след асистенция от Давид Силва. Преди почивката обаче именно резервата Уилсън върна гол за домакините от пряк-свободен удар, изпълнен по феноменален начин право в сглобката на вратата за 2:1.

След почивката Силва асистира отново, този път на Агуеро за 3:1 в 64-ата минута, което стана гол номер 400 в кариерата на аржентинеца, и до края резултатът не се промени повече.

  Сподели
720