Ван Перси обясни защо е преминал от Арсенал в Юнайтед


Н. Гавазов

Ван Перси обясни защо е преминал от Арсенал в Юнайтед

Бившият нападател на Арсенал Робин Ван Перси заяви, че преминаването му в Манчестър Юнайтед преди седем години до голяма степен е било принудителна  мярка.

През август 2012 г. Ван Перси шокира феновете на "артилеристите", преминавайки в лагера на конкурентите от Юнайтед за сделка на стойност 24 милиона паунда.

Тогава Робин допълнително нарани феновете на Арсенал, когато каза, че е подкрепял Юнайтед от детството си и "се подчинява на малкото момче вътре в себе си“.

В същото време бившият играч на националния отбор на Холандия никога не е коментирал подробности за напускането му от Арсенал - досега.

"Мисля, че това може да се сравни с брака. Ние с Арсенал бяхме женени от осем години, а след осем години съпругата ми се оказа малко уморена от мен. Усетих това.

Говорих с Арсен Венгер и Иван Газидис много пъти за новия договор, но те не ми предложиха, така че трябваше да мисля за напускане.

Знаех как ще реагират феновете, но трябваше да взема решение, тъй като Арсенал не ми предложи нов договор. Не съжалявам за решението си и не съм обиден на Арсенал.

С разбиране се отнасям към факта, че феновете изразяват мнението си въз основа на информацията, която са получили, но във всеки брак има неща, които остават зад кулисите.

Предпочитах да не говоря за това, когато напуснах преди седем години, но е важно те да знаят истината. Арсенал е хубав  клуб с добри и фенове. Арсен ми даде възможност да играя в най-добрата лига в света.

Имах три варианта - по един от чужбина, който бързо отпадна, както и от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

Юнайтед  ме впечатли най-много. Имах нужда от ново предизвикателство. Ти гледаш отбора, треньорите, съотборниците и мястото, където ще живее вашето семейство. Това бе правилният избор за мен", заяви Ван Перси.

Напомняме, че холандският нападател спечели Висшата лига на Англия след преминаването си в Юнайтед.

  Сподели
452