Гуардиола: Стърлинг ще вкара 30 гола


И. Ангелов

Гуардиола: Стърлинг ще вкара 30 гола

Мендижърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че крилото Рахим Стърлинг може да достигне до 30 вкарани гола този сезон във всички турнири. Англичанинът вкара 25 гола миналата година, като във Висшата лига той достигна до 17 и помогна на Сити за титлата.

"Да, надявам се да може да вкара 30. Ще е добре за него и за тима. Когато той е пред вратата, той вкарва топката в мрежата. Така че той може да го прави. Той вкара 25 миналия сезон, от 25 до 30 са само 5 гола. Той може да го направи.

"Но аз не зная, не съм говорил със Серхио Агуеро, Жезус или Стърлинг, или който и да е в нападение, за това какви са мечтите и целите им. Не зная какво целят с головете. Аз мисля, че те са щастливи когато вкарват, както всички в нападение. 

"Дано той вкара голове. Аз мисля, че те са последица от играта ни, от настроението, от играта на тима, липсата на контузии. Няма да го съдя ако не стигне 30, 35 или 20. Когато вкарва аз се радвам. Но ако той прави това, което трябва за отбора, това е достатъчно."

Гуардиола коментира противника си от втория кръг в лигата - Тотнъм:

"Колко добър е Тотнъм? Моите думи и мнение за тях? Те са вторият най-добър отбор в Европа. За мен това е достатъчно. Откакто пристигнах в Англия, всеки сезон те са истински претендент. 

"В първия ми сезон те бяха втори. В последните два сезона не успяха да спечелят, но винаги бяха трудни съперници. Казах от първия ден, когато играхме на "Уайт Харт Лейн" загубихме с 2:0. Тогава говорих за капацитета, качествата и възможностите на този отбор, и мениджъра. Те са силен отбор, добър отбор."

  Сподели
414