Барнс: Ливърпул няма нужда да заменя Стъридж


И. Ангелов

Барнс: Ливърпул няма нужда да заменя Стъридж

Бившият нападател на Англия и Ливърпул Джон Барнс смята, че отсъствието на Даниел Стъридж няма да се забележи след напускането на играча при изтичането на договора му през месец юни. Неговият шестгодишен престой в отбора приключи след доста травми и незапомнящи се мачове това лято, а Барнс каза:

"Даниел Стъридж не игра много миналата година, когато завършихме втори и спечелихме Шампионска лига. Така че дали ни трябва негов заместник? Имаме Ориги, който се справи добре когато се включи. Той не е топ-реализатор и титуляр, така че няма нужда да му се търси заместник.

"Ако бяхме загубили Салах, Мане или Фирмино и не ги бяхме заменили, тогава щяхме да говорим за проблем. Той беше добър играч за Ливърпул, но се загуби по пътя в последните години, нямаше и фитнес. Той трябва да намери нов дом и мотивация за кариерата си. Жалко е, че от години не сме виждали здрав Даниел Стъридж."

Барнс коментира и първата среща на Ливърпул - загубата от Манчестър Сити в неделя в Къмюнити Шийлд:

"Просто не се получи за Салах в неделя. Аз не гледам индивидуалните играчи, а гледам отбора, който игра много добре, особено във второто полувреме. Преди срещата титулярите не бяха играли заедно. Нямаше ги Мане, Салах, Фирмино, и когато се появиха те показаха, че продължават от там, където спряха миналата година."

  Сподели
574