Киоун: Луис не е отговор на молитвите на Арсенал


И. Ангелов

Киоун: Луис не е отговор на молитвите на Арсенал

Легендата на Арсенал Мартин Киоун коментира, че Унай Емери прави неоправдан риск когато закупува Давид Луис от Челси в последния ден от трансферния прозорец. Киоун критикува Луис, който е бил вече "разкрит" от нападателите в лигата и това е опасно за клуба. Емери обаче трябваше да намери заместник на Лоран Косчелни в прозореца, след като той си издейства преход в Бордо и Лига 1.

"Да, Арсенал иска централен бранител, но Луис ли е отговорът на молитвите? Аз не мисля така. Начинът на игра на 32-годишния ще бъде разкрит в защитата на Арсенал. Той няма да получи тази протекция както в Челси, където Н'Голо Канте спринтира пред и зад защитата. 

"Когато владее, Луис е страхотен подавач, но той прави грешки когато играе в защита от 4 човека. Той има тенденция да изпуска човека си и е един от тези играчи тип "всичко или нищо" - ако не спечели топката във влизане, тогава поздравления, защото ще те остави да влезеш. 

"Луис очевидно е голям характер. Може би Емери смята, че може да контролира бразилеца, защото вече бяха заедно в ПСЖ. Но той пропусна тренировката на Челси в сряда, а това е червен флаг. Да не забравяме, че Арсенал се принуди да продаде на Бордо един играч, който постъпи именно по същия начин. Лоран Косчелни беше капитан и винаги е изглеждал като добър човек, но все пак принуди тима да го продаде.

"Той отказа да се включи в турнето в САЩ. Това доказа как дори най-добре балансирания играч може да преобърне лодката. Дали Арсенал има отново желанието да е жертва на същото поведение от друг играч? Затова аз поставям под въпрос този трансфер на Емери."

  Сподели
434