Клоп: Няма да купуваме, само защото другите купуват


И. Ангелов

Клоп: Няма да купуваме, само защото другите купуват

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вероятно намекна, че от клуба няма да осъществяват трансфери в последния ден на трансферния прозорец във Висшата лига. Лятото за спечелилия Шампионска лига отбор беше тихо, като единствените пристигнали имена са тинейджърите Харви Елиът и Сеп ван ден Берг, заедно с опитния вратар Адриан от Уест Хем Юнайтед.

"Никога не трябва да правиш трансфери само защото другите отбори правят трансфери. Това няма смисъл, не работим за това. И ако седнем и разгледаме състава си, то трябват ли ни наистина още играчи? Хората ще кажат 'да', трябва ни резерва на Садио Мане, на Мохамед Салах, както и да е.

"Но тези играчи са тук. Ще намерим ли точен заместник? Голямо име? Хората смятат, че играчи от други клубове и държави, са по-добри от нашите играчи, но нямат доказателство за това. Тези играчи не са играли тук. Просто новото се счита за нещо вълнуващо. Това е както с новата кола. Старата кола е добра, но ти искаш нова, която се чупи след две седмици. Изглежда по-добре, но очевидно не е толкова добра.

"Когато казах, че имаме да плащаме сметки, това е нормално. Зная, че някои го приеха като критика към други отбори, но това не е така. Аз просто обяснявах ситуацията ни - съжаляваме, но имаме сметки за плащане. И това е окей. Инвестирахме в тима миналата година. Имаме състав, сега нека работим и да видим какво ще направим с него.

"Новите играчи никога не са единственото решение. А как да направим този титулярен отбор по-добър, когато той е много скъп и ние нямаме парите. Така стоят нещата. Не можем да излезем със 150 или 200 милиона лири и да кажем 'Да, този ни трябва и той ще ни подобри'.

"Защото, очевидно, това ще означава още, че някой от този отбор няма да играе. Такива играчи не можеш да си купиш, защото те питат 'Кога ще играя?', и аз трябва да им казвам 'Когато този е болен, или когато напусне'. Това прави нещата още по-трудни.

"Това е цената, която плащаш за успеха и за това, че имаш добър отбор. Затова винаги предпочитам да седна, да гледам, да работя, да подобрявам. Трябва да направим това. След това ще търсим решения за проблемите, които се появят."

  Сподели
718