Сагата с Ливърпул продължава и днес


Н. Гавазов

Сагата с Ливърпул продължава и днес

Днес започва поредния рунд съдебни слушания свързани с Ливърпул. Както е известно, вчера Върховния съд в Лондон постанови, че клубът от „Анфийлд" може да бъде продаден незабавно и окачестви действията на сегашните (все още) собственици Хикс и Джилет като обидни за съда. Причина за това е, че двамата американци издействаха временна заповед за забрана продажбата на Ливърпул от съдът в щата Тексас.

Снощното решение на Върховния съд доведе до нови ответни действия на Хикс и Джилет, и днес в Далас, САЩ, от 7:00 часа местно време (Б.ред. 13:00 по Гринуич) започва ново заседание на тексаския съд, който трябва да установи дали действията на Борда на директорите на Ливърпул за времето между първото решение на съда в Тексас и снощното решение на Върховния съд са правомерни.

Така, само три часа преди да изтече на крайния срок за разглеждане на решението на съда в Англия, започва заседанието на съда в САЩ. Според специалистите обаче, делото е обречено.

В същото време Мартин Бротън заяви, че се надява днес до края на деня сделката по продажбата на Ливърпул да бъде завършена и в неделя Джон Хенри да присъства на трибуните на мърсисайдското дерби в качеството си на собственик на клуба от „Анфийлд".

 

  Сподели
79