Юнайтед и Ювентус договориха размяна на Лукаку с Дибала


Н. Гавазов

Юнайтед и Ювентус договориха размяна на Лукаку с Дибала

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала е близо до трансфер в Манчестър Юнайтед в замяна на нападателя на "червените дяволи" Ромелу Лукаку.

Според италиански източници, двата клуба достигнаха до договореност за сделката.

Както е известно, Ювентус е открит за раздяла с 25-годишния футболист от националния отбор на Аржентина, който вкара десет голя за "бианконерите" през миналия сезон и чиято игра забележително се влоши след пристигането на Кристиано Роналдо в Торино преди година.

За окончателно съгласуване на трансфера е нужно и съгласието на самия играч. Агентът на Дибала се намира в Лондон от понеделник, за да проведе преговори с Юнайтед. Пауло иска да разбере какви условия ще му предложат британците и каква роля му е отредил мениджърът на "червените дяволи"  Оле Гунар Солскяер.

Ако Дибала все пак се съгласи на прехода в клуба от "Олд Трафорд", това ще позволи на Ювентус да подпише с Лукаку, когото Интер безуспешно преследваше от няколко седмици.

Впрочем, Солскяер отказа да коментира трансферните слухове.

"Няма да коментирам слухове и спекулации за играчи на други отбори, но е истина, че работим над един-два трансфера, за които споменах по-рано. До старта на сезона остават десет дни и може да си представим един или двама нови футболисти в нашия отбор", заяви Солскяер.

  Сподели
378