Клоп: Мечтая си за финансите на другите отбори


И. Ангелов

Клоп: Мечтая си за финансите на другите отбори

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоя, че завижда на трансферната активност на другите големи отбори в Англия и чужбина, докато мърсисайдци не могат да се похвалят с големи средства за трансфери. През този трансферен прозорец Ливърпул е сравнително тих, но предната година тимът подобри няколко рекорда на пазара, като привлече най-скъпия защитник и най-скъпия вратар за онова време - Ван Дайк и Алисон.

"Тази година няма да е края за Ливърпул. И догодина ще има трансферен прозорец. Тимът е наистина добър и инвестирахме доста в него. Сега трябва да работим с това.

"Аз не мога да говоря за другите отбори. Аз не зная как го правят. Ние трябва да плащаме сметки. Съжалявам. Всеки плаща сметки, ние също. Инвестирахме пари в този състав. Сега изглежда сякаш не харчим. Но ние не се намираме в тази страна на фантазиите, където взимаш каквото пожелаеш. Не може да правим това постоянно.

"Изглежда сякаш другите отбори в света го правят постоянно. Мадрид, Барселона, ПСЖ, Ман Сити. Правят каквото поискат. Не можем да се мерим с това. Такава е ситуацията. Това не е критика. Аз знам как могат да го приемат хората. Не завиждам. Изобщо.

"Няма гаранция, че и да закупим петима нови, няма да направим равен с Лестър в някоя зимна вечер. Няма гаранции. Ще има посредствени мачове. Това няма да значи, че ни трябват нови играчи. Ще означава, че тимът не е бил готов в този ден. Това трябва да правим - да се готвим."

  Сподели
452