Доусън: Лестър не може да откаже парите на Юнайтед


И. Ангелов

Доусън: Лестър не може да откаже парите на Юнайтед

Бившият съотборник на Хари Магуайър, Майкъл Доусън, сподели мнението си за предполагаемия трансфер на англичанина в Манчестър Юнайтед от Лестър Сити. Доусън и Магуайър играха заедно в Хъл Сити, и според първия този трансфер е неизбежен заради голямата сума, която Юнайтед може да плати:

"Ти винаги искаш да задържиш най-добрите си играчи. Всеки клуб е така и Лестър не е различен. Когато подписаха с него за 17 милиона лири си мислехме: 'Уау, това са много пари'. Но вижте какво им донесе той. С големия Уес Морган и Роберт Хут те спечелиха Висшата лига, а Хари донесе нещо различно в играта им.

"Лестър го държи вече 2 години и той получи възможността да има такава кариера в Англия. Ще е там много години. Той е играч от топ класа. Когато тази сделка се случи, и вероятно ще стане с тези цифри, които виждаме, ще се чудите как Лестър е успял да издържи до тук. 

"Как да спреш играч като Хари, с това, което им е донесъл, да отиде и да заиграе в Манчестър Юнайтед, огромен футболен клуб?

"Видяхме го да играе във всички предсезонни срещи. Някои играчи, които искат да си издействат трансфер, обичайно отказват да играят. Това е нещо, което Хари не направи. Той е такъв характер. Той е страхотно момче, което държи главата ниско и работи."

  Сподели
486