Стърлинг: Зарадвах се на успеха на Ливърпул в ШЛ


И. Ангелов

Стърлинг: Зарадвах се на успеха на Ливърпул в ШЛ

Рахим Стърлинг обяви, че е бил щастлив да види Ливърпул да спечели Шампионска лига последния сезон, но той посочи, че за него и съотборниците му от Висшата лига по-важното състезание остава Висшата лига на Англия. В случай че Сити успее отново да спечели лигата, "гражданите" ще станат първия отбор с три поредни титли от Манчестър Юнайтед между 2007-09 г., като Юнайтед на два пъти е постигал това в ерата на Висшата лига.

"Аз бях наистина щастлив за Ливърпул, щастлив за някои от играчите, които познавам. Те вдигнаха трофея. Това, което ние постигнахме миналата година, всеки ден, всяка седмица, беше изключително. Шампионска лига е голям турнир за нас, но най-важното е спечелването на Висшата лига. Това е основната ни цел и за този сезон.

"Висшата лига е основата ти. Шампионска лига е по-добре изглеждаща купа, най-престижната, както казват, но в Англия всяка седмица се работи. Пътуваш до трудни места, отиваш в Палас, Бърнли, тежко е. Отделяш толкова време за това. Затова е ценно.

"Ще е по-трудно този сезон. Да направиш това три години поред е огромно предизвикателство пред нас. Ливърпул, всички големи, те ще опитат да ни вземат титлата. Но тук няма нито един играч, който смята, че е постигнал най-добрата си форма. Няма его в съблекалнята, няма човек, който да се мисли за Пеле или Марадона."

  Сподели
389