Азпиликуета: Челси може да спечели лигата


И. Ангелов

Азпиликуета: Челси може да спечели лигата

Защитникът на Челси Сезар Азпиликуета сподели мнението си, че "сините" могат да се борят за титлата в Англия идния сезон, въпреки че завършиха на 26 точки от върха в последната година и загубиха най-голямата си звезда и своя мениджър през лятото.

"Миналият сезон завършихме трети, но от нас зависи да стигнем върха. Е, истината е, че последната година отвориха голямо разстояние до върха. Те повдигнаха нивото повече, отколкото някой можеше да си представи. Тези отбори работят заедно с мениджърите си няколко години. 

"Но от нас зависи да повишим нивото си със здрава работа, да сме концентрирани и да имаме правилната нагласа за титлата. Аз мисля, че този отбор се доближава до това, което мениджърът иска от нас. Нямаме търпение за новия сезон.

"В седемте ми години тук в Челси смених няколко мениджъра. Вярно е, че това лято е нещо различно. Имаме трансферна забрана, каквато никога преди. Но няма да се оплакваме от тази ситуация. Трябва да работим здраво. Имаме нов мениджър и всички дават максимума."

Челси открива кампанията с мач с Манчестър Юнайтед на 11-ти август. Преди това в края на подготовката си тима играе с Рединг, Залцбург и Борусия Мьонхенгладбах.

  Сподели
467