Задкулисното дерби на Северен Лондон


Н. Гавазов

Задкулисното дерби на Северен Лондон

Задкулисното дерби на Северен Лондон - така инсайдерът Мохамед Бухафси определи последните действия на Тотнъм по отношение на защитника на Сент Етиен Вилиам Салиба. Напомняме, че преди седмица  Арсенал съгласува с колегите си от Франция условията на прехода на бранителя на стойност 26 милиона паунда с бонусите. Английският клуб ще плати само 9 милиона паунда сега, а останалите 17 милиона ще бъдат дадени на Сент Етиен в два транша до края на следващата календарна година. Играчът пък ще остане под наем при "зелените" през следващия сезон.

Според Бухафси, в  събота, четири дни след договорката между Сент Етиен и Арсенал, се е провела среща и между френския клуб и Тотнъм. Съобщава се, че "шпорите" са повторили предложението на "артилеристите" с тази разлика, че плащането ще стане веднага и в сумата не са включени бонусите.

Веднага след това президентът на Сент Етиен Бернар Кайцо се е свързал с Арсенал и е уведомил клуба за офертата на съседите им. 24 часа по-късно "артилеристите" са повторили предложението на Тотнъм.

Към момента френският клуб изчаква и ще се съобрази с желанието на самия играч, който желае да се премести на Острова. Освен това, "зелените" искат да разберат, дали двата английски клуба са готови да подобрят предложенията си.

"Салиба ще се присъедини към клуб от Висшата лига на Англия. Не искам да говоря за кой, но той е свързван с много клубове. Надявам се, че Сент Етиен и Вилиам са доволни от това, което се случи през последните дни", цитира Бухфаси думите на президента на Сент Етиен.

18-годишният футболист едва през миналия сезон се отправи към първия отбор на "зелените"  и изигра 16 мача в Лига 1, но това се оказа напълно  достатъчно, за да привлече интереса на големите клубове към себе си. Според различни източници, Рома също е един  от клубовете, които са се опитали да привлекат играча.

  Сподели
549