Сити и Юнайтед започва борбата за Магуайър


Н. Гавазов

Сити и Юнайтед започва борбата за Магуайър

Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са готови да влязат в битка за централния защитник на Лестър и на английския национален отбор отбор Хари Магуайър.

Тези дни  Магуайър приключи сезона си, допринасяйки за победата на отбора на Англия над Швейцария в мач  за третото място в плейофите на Лигата на нациите.

Сега Хари може да отиде на почивка, а заинтересованите  клубове - да започнат  борба за подписа на играча през  този трансфер прозорец.

Според Sky Sports, двата клуба от Манчестър се готвят да започнат преговори с "лисиците“ за сделката, която може да прерасне в трансфер на най-скъпия защитник в света.

На “Кинг Пауър" са уверени, че те ще могат да получат 80 милиона паунда за 26-годишния Магуайър, с което да подобрят рекорда за цената на защитника Върджил ван Дайк, за когото Ливърпул плати 75 милиона паунда.

Според публикацията, Магуайър е основната цел на Юнайтед за укрепване на  центъра на отбраната. Ако Хари отиде в Сити или остане в Лестър, тогава "червените дяволи" ще се обърнат към второто име в списъка си - Калиду Кулибали от Неапол.

И въпреки че "лисиците" не искат да продават Магуайър, те вече мислят за това кой ще бъде в състояние да замени водещия защитник. Лестър вижда в тази роля  Джеймс Тарковски от Бърнли.

  Сподели
413