Венгер: Ливърпул е способен винаги да направи чудо


И. Ангелов

Венгер: Ливърпул е способен винаги да направи чудо

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер похвали силата на Ливърпул и тяхната задружност, които са били в основата на отбора при спечелването на Шампионска лига този сезон. Вчера след голове от Мохамед Салах и Дивок Ориги мърсисайдци надвиха Тотнъм на "Уанда Метрополитано" за шестата си Шампионска лига в историята.

"Ливърпул е градът на музиката, на работната класа и футбола. Както видяхме в тази вечер, всичко това върви заедно прекрасно. Всеки, който е водил отбор в Англия знае, че това е специално място за футбол. Затова и те винаги могат да направят чудо.

"В момента те са в позиция, в която искат да подобрят състава, но това трябва да стане без да се разрушат силните страни. За да подобрят техническото си ниво те може би трябва да доминират в Европа. Но те могат да изгубят силата си от момента, тази единност и борбата. 

"В нашата работа винаги си между тези неща. Знаем, че трябва да подобрим тима, но когато подобриш едно нещо, то може да разруши друга основа, която ти е помагала да печелиш."

  Сподели
439