Гуардиола иска да продаде Сане


Н. Гавазов

Гуардиола иска да продаде Сане

Полузащитникът Лерой Сане скоро може да се премести от Манчестър Сити в Байерн Мюнхен, съобщава Kicker. Според немското издание, мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола иска да продаде германеца, а шампионът на Бундеслигата може да подпише с крилото за сравнително ниска цена.

Неотдавна се появиха информации, че Байерн е готов да започне преговори с Манчестър Сити за прехода на Сане през лятото.  Твърди се, че 23-годишният  футболист от националния отбор на Германия няколко пъти отказва да поднови договора си със Сити. Именно това е накарало Хосеп да поиска от клуба продажба на крилото, като мениджмънтът подкрепя своя мениджър.

Лерой така и не стана твърд титуляр в колектива на Гуардиола през изминалия сезон, след като испанският специалист активно използваше  ротацията в атакуващата линия на Сити. Вероятно и това е причината немецът да отказва новия контракт с "гражданите".

Сане като цяло изигра 47 мача през изминалия сезон, в които вкара 16 гола и направи 18 асистенции.

Манчестър Сити наскоро стана шампион на Англия за втори пореден път. Също така, отборът на Гуардиола спечели кКупата на ФА и Купата на Лигата.

  Сподели
513