Роджърс не е изненадан от успехите на Ориги в Ливърпул


Н. Гавазов

Роджърс не е изненадан от успехите на Ориги в Ливърпул

Мениджърът на Лестър   Брендън Роджърс призна, че не е изненадан от последните успехи на нападателя Дивок Ориги в Ливърпул.

През лятото на 2014 г. Роджърс даде зелена светлина за покупката на Ориги от Лил, но Дивок остана под наем във  Франция и успя само за кратко да работи с Брендън, който напусна Ливърпул през октомври 2015 г.

През последните седмици 24-годишният белгиец се оказа истински джокер, вкарвайки победния гол срещу Нюкасъл във Висшата лига и отбелязвайки дубъл  срещу Барселона в Шампионска лига, но Роджърс винаги е знаел колко е способен кат играч Ориги, за когото се говори, че  ще получи нов договор.

"Дивок е голям талант. Когато го купихме, според условията на сделката дори трябваше да го оставим за малко в Лил.

Като младеж той се прояви  в националния отбор на Белгия и показа таланта си. Там го забелязахме и привлякохме.

Той дойде при нас в Мелууд и скаутският екип ни даде чудесна презентация, показвайки го на 15-годишна възраст и показвайки ни как искат да видят неговото развитие.

Той има огромен талант. Не успя да го покаже толкова често, колкото бихме искали, но талантът винаги е с него и той го показа срещу Нюкасъл.

Той е страхотен човек, а освен това баща му (бивш играч на националния отбор на Кения) също е била известна фигура във футбола", заяви Роджърс.

  Сподели
412