Скоулс: Трябват шест играча, а не нов директор на Юнайтед


И. Ангелов

Скоулс: Трябват шест играча, а не нов директор на Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс даде мнението си за създаването на позицията на "директор на футбола" в клуба, като я определи като загуба на време. Според Скоулс няма нужда от това, като е добре клубът да се насочи към привличането на нови имена, които да подобрят състава. За позицията на футболен директор се спрягат имена като Рио Фърдинанд и Едвин ван дер Сар.

"Това ми се струва като загуба на време. Аз не разбирам защо на клубовете им е нужен директор на футбола. Имаш мениджър, той е този, който купува играчите. Той има главен скаут, очевидно, който му препоръчва играчи, а той ги гледа и купува.

"Ролята на директор по футбола не е нужна. Това е само създаване на работни места, които не са необходими. Оле Гунар Солскяер и неговият главен скаут, през следващите шест седмици, ще трябва да се движат заедно и да определят какво им е нужно, да гледат видеа, мачове, да погледнат кои позиции трябва да се подобрят. 

"Трябват му пет или шест големи играча, той знае това. Той не е глупав и дано успее да подобри състава. 

"Дали Рио ще е добър избор за новата позиция няма как да знам. Не ми е ясно и какво точно прави техническия директор. Какво прави този човек? Не зная. Аз мисля, че сър Алекс Фъргюсън искаше бившите си играчи около клуба - дали в треньорски роли или нагоре в йерархията, няма значение. Но тогава той не получи подкрепа и нещата не се случваха така. 

"Рио е опитен играч, но дали има нужното за такъв пост, не зная. Гледат се и хора като Едвин ван дер Сар. Той отиде в Холандия и учи за да получи квалификация за позицията, която заема. Това, което прави в Аякс е изумително. Това е наистина моделът, който сър Алекс Фъргюсън искаше, и никога не получи."

  Сподели
440