Пеп: Не съм имал противник като Ливърпул


И. Ангелов

Пеп: Не съм имал противник като Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че Ливърпул на Юрген Клоп е най-тежкият съперник, който той е имал в състезание за титлата в която и да било лига, в която е тренирал. Сити се настани активно в борбата за титлата в Англия през последните години, но в момента тимът има огромна конкуренция в лицето на Ливърпул, който изостава само с точка при два кръга до края.

"В лигата, да, това е най-тежкият ми съперник, със сигурност. Винаги е хубаво, която и лига да спечелиш, но винаги е трудно - този сезон особено много. Тежко е и от мястото, от където идваме, защото спечелихме 100 точки предния сезон и сега сме тук. Трудно е за атлетите да поддържат това ниво дълго време и ние го направихме."

Гуардиола е на прага да защити титлата на Манчестър Сити за първи път в историята на клуба:

"Най-големите играчи, когато влязат под душа след победа, те вече мислят за следващата. Това е спорт. Хората, които идват да ни гледат на Етихад не идват за да си спомнят колко красиво сме играли миналата година. Тя приключи. 

"Следващият сезон също ще е така. Когато седна тук да си спомням какво сме постигнали, ще подам молбата за напускане. Чики Бегиристайн ще каже, че мениджърът е за смяна. Големите клубове винаги мислят за следващата победа и след това следващата."

  Сподели
386