Солскяер: Подобрението ще отнеме години


И. Ангелов

Солскяер: Подобрението ще отнеме години

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че подобрението в неговия отбор ще отнеме години след напускането на Шампионска лига и продължаването на битката за топ 4 в Англия този сезон. Оле започна силно начело на клуба с 10 победи в 11 мача, но в последно време той загуби 5 от последните 7.

"Ние планираме да завършим в топ 4, планираме да сме в Шампионска лига догодина и искаме играчи, които да ни помогнат да останем в Шампионска лига и да се покачим в класирането. Но ние знаем, че няма как да стане бързо. Трябва да работим стъпка по стъпка.

"Ще има нови играчи през лятото, но не очаквайте шестима нови. Аз не мисля, че който и мениджър да попитате ще поиска толкова голяма промяна. Искаме да строим, но това ще е постепенно, за няколко трансферни прозореца.

"Когато получих работата се разбрахме, че трябва да върнем ДНК-то на Манчестър Юнайтед в клуба. Това не означава да живеем в миналото. Ще е наивно да кажем на играчите същите неща, както когато аз играех. Искам да създам култура, в която всички да вярваме.

"Когато играех мениджърът ни вярваше и ние сами отговаряхме за кариерите си. Ако някой прекрачеше границата, той не оставаше дълго. Така трябва да е в отбор като този."

  Сподели
485