Клоп: Ливърпул е готов за определящата част от сезона


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул е готов за определящата част от сезона

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че неговият отбор с нетърпение  очаква края на сезона, независимо от отсъствието на пространство за грешки.

В средата на седмицата "червените" си осигуриха достъп до полуфиналите на Шампионска лига, където ще се борят с Барселона, а в Премиършип продължават битката  с Манчестър Сити за титлата.

В неделя хората на Клопп ще се изправят срещу Кардиф в двубой от Висшата лига на Англия. Това е петият мач за отбора през последните 16 дни, но Ливърпул е пълен с енергия и желание да завърши сезона шокиращо.

"Ние не сме изморени. Това е определящият период от сезона и е добре, че участваме в две състезания. Това е признак за успех.

Сега интензивността на нашите тренировки е ниска, защото не можем да направим много. Най-важните уроци от седмицата са мачовете, които играем.

Тъй като има още един силен отбор във Висшата лига, трябва да спечелим всички наши срещи. Ситуацията е подобна и в Шампионска лига.

От юли нищо не се е променило: ние сме в борбата и искаме да побеждаваме.

Всичко зависи от това каква настройка придаваш към  своя потенциал. Естествено, ние имаме добър футболен отбор с добри играчи. Ако добавим към това отношение от световна класа, ще бъде трудно за всеки да играе срещу нас.

Това е всичко, от което се нуждаем. Ние правим това още от първия ден на сезона и засега нещата се получават", заяви Клоп.

Напомняме, че през следващите 15 дни Ливърпул трябва да проведе пет срещи. Освен двубоя с Кардиф в Уелс, на 26 април хората на Клоп ще приемат Хъдърсфийлд във Висшата лига на Англия, на 1 май е срещата в Барселона от Шампионска лига, а четири дни по-късно мърсисайдци ще гостуват на Нюкасъл в мач от Премиършип. На 7 май пък е реваншът с каталунците в полуфиналите на главния европейски клубен турнир.

  Сподели
429