Ван Дайк иска да вземе реванш от Сане


Н. Гавазов

Ван Дайк иска да вземе реванш от Сане

Защитникът на Ливърпул  Върджил Ван Дайк заяви, че се е фокусирал върху края на клубния сезон и иска да отмъсти на крило на Манчестър Сити  Лерой Санне, чийто национален отбор  победи холандците с резултат 3:2.

В неделя Сане и съотборниците му от Бундестима се възползваха от неубедителната отбрана на  "оранжевите" и започнаха с победа квалификациите  за Евро 2020.

Сега Ван Дайк иска да се реабилитира, побеждавайки Сити в борбата за титлата във Висшата лига. Друга голяма цел на Върджил  е Шампионска лига и едва тогава той ще е готов да мисли за плейофите на Лигата на нациите.

"В неделя бяхме убедени колко добър играч е Лерой Сане за германския национален отбор и Манчестър Сити. Той е един от най-добрите играчи в английската лига. Сане  демонстрира това всеки път, когато стъпи на терена и винаги ми е приятно да преминавам тест срещу най-добрите.

Мисля, че всичко ще е добре за холандския национален отбор има няколко причини за това. Сменихме старши-треньора, сменихме някои играчи, по-млади играчи и променихме тактиката. Мисля, че сега получаваме възвръщаемост, макар и  не през  първата половина на мача с Германия.

Вече очакваме с нетърпение полуфиналите в Лигата на нациите срещу Англия, това ще бъде вълнуващ мач. Англия има страхотни играчи във всички позиции, а когато дойде времето, ще видим страхотна игра. Дотогава е важно да се съсредоточа само  върху Ливърпул.

Ние сме с Ливърпул сме там, където искаме да бъдем. Всичко е много положително.

Участваме в шампионската надпревара във Висшата лига, ние се борим и в Шампионска лига. Ще бъде много трудно, но ще се борим докрай и в двата турнира. Миналата година стигнахме до финала в Шампионска  лига и този опит ще ни помогне, макар че това не гарантира нищо само по себе си.

Хората казват, че Порто е най-лесният съперник, но много е трудно да се играе срещу тях. Те стигнаха до четвъртфиналите не без  причина и ние трябва да сме готови за тях", заяви Ван Дайк.

  Сподели
436