Челси отказа 82 милиона на Реал Мадрид за Азар


Н. Гавазов

Челси отказа 82 милиона на Реал Мадрид за Азар

Реал Мадрид не успя  да договори трансфера на нападателя на Челси Еден Азар, съобщава HLH. По данни на източника, испанците са предложили 82 милиона евро за футболиста, но са получили отказ от английските си колеги. Съобщава се, че "сините" са готови да разгледат оферти за полузащитника, но те трябва да бъдат не по-малки от 115 милиона евро.

В същото време източник от "Сантяго Бернабеу" твърди, че босовете на мадридския клуб оценяват белгиеца на 90- 110 милиона евро. Това най-вероятно означава, че Реал ще се върне за Еден в рамките на тази сума и това може да стане много скоро.

Напомняме, че през миналия месец Азар направи голям намек, че ще напусне "Стамфорд Бридж" през лятото, след като каза, че вече е взел решение за своите бъдещи планове и ще го съобщи в близко време. Според британската преса и инсайдери, футболистът възнамерява да обяви, че напуска "Стамфорд Бридж".

Оттогава Реал успя да върне Зинедин Зидан, който е кумир на Еден,  на поста старши-треньор на отбора. Както твърди източникът от Испания, звездата на лондончани наистина иска да премине в Кралския клуб, а изтичащият договор след една година не оставя особен избор пред Челси в процеса на преговорите.

През миналата година "сините" по аналогичен начин се лишиха от вратаря Тибо Куртоа, получавайки от Реал Мадрид само 35 милиона евро за трансфера на стража. На "Стамфорд Бридж" ясно съзнават в каква ситуация се намират и е много вероятно да проявят отстъпчивост в преговорите с испанците за Азар, избягвайки риска да загубят играча без пари след една година.

28-годишният футболист от белгийския национален отбор пристигна в Челси през 2012 година от Лил. Стойността на трансфера възлизаше на 35 милиона евро. През този сезон Еден взе участие в 29 мача от Висшата лига на Англия (26 като титуляр), в които стана автор на 13 гола (4 от дузпа), а също така се отчете с 11 асистенции.

  Сподели
434